• Головна
  • Новини
  • «Центренерго» вітає дії Антимонопольного комітету для усунення порушень на ринку електроенергії
«Центренерго» вітає дії Антимонопольного комітету для усунення порушень на ринку електроенергії

Антимонопольний комітет України 29 липня рекомендував НКРЕКП усунути причини виникнення порушень на ринках електричної енергії. ПАТ «Центренерго» підтримує це важливе рішення і сподівається на виконання регулятором рекомендацій АМКУ. Адже усунення передумов для маніпуляцій з боку окремих компаній і трейдерів сприятимуть створенню прозорого конкурентного середовища.

Державна енергогенеруюча компанія «Центренерго» неодноразово заявляла про необхідність створення рівних умов для усіх учасників ринку електроенергії. Тому особливо великі надії ми покладаємо на виконання пункту рекомендацій АМКУ, яким передбачене забезпечення своєчасного оприлюднення результатів моніторингу прозорості та конкуренції на ринку електричної енергії, у тому числі цін за двосторонніми договорами та цін на організованих сегментах ринку, а також будь яких практик, що призводять до спотворення або обмеження конкуренції на ринку електричної енергії.

Однакові правила для усіх гравців ринку, виключно відкриті прозорі аукціони на ринку двосторонніх договорів (який є найбільшим за об’ємом продажів електроенергії), обов’язковий аудит роботи РДН для виявлення реальних підстав ціноутворення – очікувані нами кроки, які стануть важливим етапом виходу з кризи всієї енергетичної системи України.