• Головна
  • Новини
  • Всесвітній день охорони праці цьогоріч присвячено боротьбі з пандемією коронавірусу
Всесвітній день охорони праці цьогоріч присвячено боротьбі з пандемією коронавірусу

Для нас квітень – особливий місяць, 28-го числа відзначаємо Всесвітній День охорони праці. 

Міжнародна організація праці (МОП) повідомила, що в цьому році він пройде під гаслом: «Передбачати, готуватися та реагувати на кризу — інвестуймо нині у стійкі системи безпеки та здоров’я на роботі». 

За інформацією МОП - пандемія COVID-19 змусила уряди, роботодавців, працівників і широку громадськість зіткнутися з безпрецедентними проблемами, пов’язаними з вірусом SARS-CoV-2 та його численними наслідками для світу праці.

Пандемія продемонструвала, наскільки важливо зміцнювати системи охорони праці, особливо охорону здоров’я на виробництві. Тим паче, що вірус ще лютує в нашій країні. Усе більше регіонів потрапляють до червоної зони. Уряд своєю постановою від 22.03.2021 №230 розширив карантинні обмеження. Документ, зокрема, передбачає, що в регіонах із «червоним» рівнем епіднебезпеки на територіях загального користування можна перебувати тільки із надітими ЗІЗ — респіраторами або захисними масками, що закривають ніс і рот. 

В Товаристві від загальної кількості хворих працівників за період пандемії - 15% виявлених випадків захворювань, спричинених коронавірусом COVID-19.

Отже, і цього року День охорони праці пройде під час пандемії. Але незважаючи ні на що, вітаємо всіх працівників Товариства із цим Днем! 

Дякуємо всім за співпрацю, ентузіазм, з яким дбаєте про здоров’я і безпеку своїх колег. Саме завдяки вам працівники Товариства повертаються додому живими й здоровими та почуваються на роботі безпечно.

Бажаємо всім міцного здоров’я та професійних успіхів!

Служба охорони праці ПАТ «Центренерго»