• Home
  • Новини
  • 160 тис. тонн вугілля для Центренерго доставлено в порт «Южний»
160 тис. тонн вугілля для Центренерго доставлено в порт «Южний»

В ніч з 16 на 17 лютого до причалу ДП «МТП «Южний» пришвартувалося судно MARAN EXCELLENCE. Один з найбільших балкерів (сapesize), дедвейт (максимально допустиме завантаження) якого становить понад 180 тис. тонн, доставив в Україну 160 тис. тонн високоякісного колумбійського вугілля для потреб генерації ПАТ «Центренерго». Вивантаження вугілля почалося на глибоководному причалі.

Така значна партія вугілля вперше доставлена для Центренерго морським шляхом згідно укладених контрактів з міжнародними трейдерами.

Попри складну ситуацію, що склалася на Чорному морі через навчання РФ, судно успішно пройшло безпечним додатковим коридором в український порт і згідно з графіком прибуло в пункт призначення.

Поповнення запасів на складах теплоелектростанцій завдяки диверсифікації джерел постачання вугілля та підтримці з боку Міністерства енергетики України і Фонду державного майна України дозволить впевнено пройти опалювальний сезон та забезпечити надійну роботу української енергосистеми в години пікових навантажень.

До кінця лютого поточного року ПАТ «Центренерго» очікує наступні два судна. Загальний обсяг чергових суднових поставок – 214 тис. тонн.