Створено належні та достатні умови під час карантину на Трипільській ТЕС

- Відповідно до статті 29 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» із метою запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19 та з урахуванням рішення Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 10 березня 2020 року Кабінет Міністрів України своїм рішенням постановив з 12 березня встановити карантин на всій території України. Рішенням влади: обмежено режим роботи транспорту; зачинені – кафе, ринки та салони.

  - Розпорядженням № 44 від 16 березня 2020 року виконавчого комітету Української міської ради в м.Українка та с.Плюти, з 16 березня заборонено: проведення всіх масових заходів, призупинено роботу ПК «Енергетик», Українського міського центру  здоров’я населення «Спорт для всіх», дитсадків та Української міської бібліотеки.

   - Для того, щоб посилити дієвість заходів з недопущення поширення коронавірусної інфекції та у зв’язку з введенням з 18 березня на території Київської області медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру регіонального рівня Трипільською ТЕС розроблено та введено в дію профілактичні та санітарно-гігієнічні заходи.

   - На підприємстві Наказом директора створено Оперативний Координаційний Штаб із протидії поширення серед працівників Трипільської ТЕС коронавірусної інфекції.

   - Відділи матеріально-технічного постачання (ВМТП) та капітального будівництва та реконструкції (ВКБтаР) проводять роботу з придбання засобів індивідуального захисту (захисні маски, окуляри, рукавиці), дезінфекційних та засобів дистанційного вимірювання температури тіла в необхідній кількості.

   - На Трипільській ТЕС посилено контроль за фізичним станом персоналу, який проводиться протягом зміни, робочого дня. У разі виявлення в працівника симптомів інфекційних захворювань його буде відсторонено від роботи та направлено до медичного закладу охорони здоров’я ТпТЕС.

   - Працівниками медичного закладу охорони здоров’я підприємства організовано цілодобову роботу з огляду персоналу, який звертатиметься щодо скарг на ознаки захворювання на коронавірусну інфекцію, у разі потреби – надаватиметься невідкладна медична допомога та рекомендації щодо подальших дій, або негайно направлятимуться до лікувально-профілактичного закладу.

   - На території автотранспортного цеху визначено спеціальний пост, де дезінфікують легковий та вантажний транспорт, автобуси. Дезінфекція проводиться відразу після повернення службового транспорту (автобусів) з рейсів, тобто – 2 рази/день. Заходи із санітарної обробки та дезінфекції транспортних засобів електростанції, залучених до пасажирських та вантажо-перевезень, здійснюватимуться впродовж усього періоду карантину. На ТпТЕС введено обов’язкове використання всім персоналом захисних масок (бажане також використання гумових рукавичок) під час проїзду автобусами (докладніше – "Д.Е." № 7 (219) 17 квітня 2020).

   - На підприємстві обмежено проведення будь-яких заходів, які передбачають фізичний, безпосередній мовний контакт або одночасне перебування в окремому приміщенні групи людей у кількості понад 8 осіб. Також, обмежено прохід на територію підприємства гостей, насамперед – іноземців, відмінено екскурсії.

   - На Трипільській ТЕС проводиться дезінфекційна обробка поверхонь прохідних, робочих місць, душових, сходових маршів, санвузлів, адміністративних приміщень, перехідного містка. У структурних підрозділах організоване виробниче навчання виключно дистанційно.

   - Для відвідувачів закритий готель «Енергетик»; призупинено роботу виробничої їдальні й буфету в частині харчування відвідувачів; призупинено виховний процес у ДНЗ «Альонушка» (докладніше – "Д.Е." № 7 (219) 17 квітня 2020).

   - Відділ житлово-комунальних послуг прийом населення не веде. Усі питання є можливість вирішити за тел.: Київстар (068) 543-90-71, Vodafone (050) 416-67-37. Прийом показників лічильників відбувається в телефонному режимі.

   - Актуальна інформація щодо правил, рекомендацій, методів профілактики та запобігання розповсюдження коронавірусної інфекції для працівників підприємства в умовах карантину оприлюднюється з допомогою радіомережі Трипільської ТЕС. З новинами державної, регіональної та місцевої влади, Міністерства охорони здоров’я України, ПАТ «Центренерго», Трипільської ТЕС усі охочі мають змогу ознайомитися на нашій сторінці в мережі Facebook та Telegram-каналі.

Газета "Дніпровський енергетик" № 8 від 15 травня 2020 року