• Головна
  • Новини
  • Без потерпілих і наслідків для довкілля: технологічне порушення на Зміївській ТЕС ліквідоване
Без потерпілих і наслідків для довкілля: технологічне порушення на Зміївській ТЕС ліквідоване
У ніч на неділю, 13 грудня в корпусі А енергоблоку №9 Зміївської ТЕС ПАТ "Центренерго" у селищі Слобожанське Харківської області виникло технологічне порушення у вигляді нагріву корпусу, спричиненого перегрівом набивки двох регенеративних повітряних підігрівачів, внаслідок чого підвищилася температура у трьох бункерах золи електрофільтрів.

Завдяки злагодженим діям працівників чергової зміни станції, безвідмовному спрацюванню захисного обладнання ТЕС, а також оперативному і фаховому реагуванню підрозділів ДСНС, вдалося уникнути пошкодження виробничого устаткування. Технологічне порушення до 5-ої ранку неділі було усунуте повністю. Постраждалих та екологічних наслідків немає. З метою підтвердження безпеки підрозділи ДСНС продовжили чергування та залишили територію станції о 08:32.

Наразі на Зміївську ТЕС прибули представники ПАТ "Центренерго". Спільно з керівництвом і працівниками теплоелектростанції утворена робоча група для встановлення причин виникнення технологічних відхилень від заданих параметрів роботи устаткування з метою уникнення повторення ситуації, а також для з'ясування наслідків.