• Головна
  • Новини
  • Дбати про економіку та пам’ятати про людей – в числі головних принципів керівництва «Центренерго»
Дбати про економіку та пам’ятати про людей – в числі головних принципів керівництва «Центренерго»
ПАТ «Центренерго» працює над підвищенням своєї економічної ефективності, зокрема, шляхом максимальної оптимізації витрат. Ще з радянських часів на балансах ТЕС енергогенеруючої компанії залишаються збудовані свого часу станціями об’єкти – готелі, ресторани, бази відпочинку тощо. Більшість цієї нерухомості давно втратила рентабельність, адже використовується неефективно або взагалі простоює. І щомісяця завдає підприємству збитків.
 
Тому керівник ПАТ «Центренерго» Олександр Корчинський доручив директорам станцій подати пропозиції з оптимізації такого майна, можливої його передачі місцевим радам, а задіяним на непрофільних об’єктах працівникам запропонувати можливості перенавчання і залучення їх до виробничих процесів.
 
Водночас, наголошуємо: усі об’єкти соціальної інфраструктури, які забезпечують дошкільну освіту для дітей працівників станцій, харчування, проживання та оздоровлення колективу, а також мають важливу роль у системі мотивації фахівців державної енергогенеруючої компанії, залишаться у власності ПАТ «Центренерго». Разом із тим, проводиться глибокий аналіз їх економічної ефективності для забезпечення беззбиткового функціонування цих об’єктів. До участі у процесі оптимізації залучений профспілковий комітет компанії. Ми також запрошуємо до обговорення і надання власних пропозицій увесь колектив.
 
«Керівництво ПАТ «Центренерго» високо цінує своїх кваліфікованих галузевих працівників, які забезпечують роботу теплоелектростанцій і роблять значний внесок у стабільну роботу енергосистеми України. Тому державна енергогенеруюча компанія і надалі дбатиме про свою економічну ефективність, а також дотриманню при цьому соціальних стандартів своїх працівників», - наголосив в.о. генерального директора ПАТ «Центренерго» Олександр Корчинський.