Делегація «Делойт і Туш США» завітала на ТпТЕС
Делегація «Делойт і Туш США» завітала на ТпТЕС

16 червня на Трипільську ТЕС завітала делегація компаній: «USAID» та «Делойт і Туш США», яка займається наданням послуг Фонду державного майна України (Далі – ФДМУ) з консультаційної підтримки ефективної та прозорої приватизації 6 обленерго та ПАТ "Центренерго".

В ході візиту представники компаній зустрілись з директором ТпТЕС Петром Кравцем, а також відповідальними представниками керівництва електростанції, дізналися про історію будівництва, встановлену потужність та ефективність діяльності підприємства.

- Чи є в представників компанії «Делойт і Туш США», які сьогодні приїхали, для вивчення питання на місці, досвід підготовки в приватизації енергетичних компаній і не тільки, саме в Україні  ̶   запитав Петро Павлович.

Представники компанії розповіли, що мають досвід приватизації компаній в Грузії та інших країнах, але вперше займаються питаннями приватизацією в Україні. Рішення про приватизацію державних компаній прийнято керівництвом України в рамках державної трансформації економіки країни. Головна ціль приватизації – покращити показники та якість роботи підприємств в Україні. Учасники дискусії, також, зазначили, що присутні за столом переговорів (сумарно) мають 300 років досвіду в приватизації. Крім того, в них працюють спеціалісти, які мають досвід з питань приватизації в США та Києві.

Під час розмови учасники заходу розглянули багато важливих тем, серед яких:  питання логістики та постачання палива на ТпТЕС; дізнались про інвестиційні потреби та механізми фінансування компанії; ринкові відносини й механізми взаємодії між Укренерго, ДП "Енергоринок" та електростанцією; екологічні умов та зобов'язання Трипільської ТЕС тощо.

В результаті зустрічі учасники дискусії дійшли згоди, що перш за все потрібно не продати компанію заради продажу, а розробити довготерміновий, прозорий інвестиційний план, який допоможе забезпечити стабільність роботи та розвитку компанії, та країни в цілому. 

ДОВІДКОВО «Приватизація 78,3% акцій енергогенеруючої компанії ПАТ "Центренерго" запланована на І квартал 2017 року. Про це йдеться в матеріалах ФДМУ, презентованих головою відомства Ігорем Білоусом у рамках українсько-канадського бізнес-форуму, що проходив в Торонто 20 червня», ̶  повідомляє РБК-Україна.

"Дніпровський енергетик" - видання 
ПАТ "Центренерго" Трипільська ТЕС 
№ 9 (129) 7 липня 2016 року