Державницька позиція у вугільній галузі

У контексті інформування про перебіг подій на вугільному ринку України хотіли б зазначити, що ПАТ «Центренерго» у повному обсязі виконує та продовжить виконувати взяті на себе зобов’язання щодо купівлі вугілля у українських державних шахт.

Так, протягом періоду січень-лютий 2018 року ПАТ «Центренерго» викупило у повному обсязі заявлений та запропонований обсяг вугілля від ДП «Держвуглепостач».

Окрім того, для ПАТ «Центренерго» закупівля вугільної продукції у державних виробників залишається пріоритетом, про що свідчить наявність відповідних договірних зобов’язань та їх реалізація.

Окремо хотіли б зазначити, що стратегічними інтересами компанії завжди були і залишаються прозорий ринок і справжня конкуренція.

Серед іншого варто зазначити, що такий механізм як купівля вугілля через електронні торги на «Українській енергетичній біржі» є невід’ємною частиною та майданчиком для сталого та безперебійного забезпечення вугіллям ТЕС ПАТ «Центренерго».

Означене свідчить про те, що ПАТ «Центренерго» залишається основним локомотивом розвитку державної вугільної галузі України!