• Головна
  • Новини
  • НКРЕКП поспішає змінити Правила ринку та порушує строки
НКРЕКП поспішає змінити Правила ринку та порушує строки

Закон України «Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг», порушується.

А саме: з боку НКРЕКП відбулося невчасне інформування про проведення засідання з приводу ухвалення постанови «Про внесення зміни до Правил ринку». Оголошення про проведення такого засідання, що призначене на п’ятницю 09 жовтня, з’явилося на офіційному сайті Нацкомісії лише зранку 08 жовтня. Але з датою опублікування 05.10.2020 року.

Нагадаємо, у п’ятницю 02 жовтня відбулося відкрите обговорення проекту постанови. Відповідно до законодавства, наступним кроком мало бути його погодження в АМКУ. Після чого – оприлюднення на офіційному сайті оголошення про проведення засідання із вказаного питання не пізніше, ніж за три дні до його проведення. Водночас, після проведення слухань не були оприлюднені ані протокол, ані пропозиції учасників обговорення. Ці матеріали з’явилася на сайті НКРЕКП лише в понеділок, 05 жовтня, після 19:00.

Питання: яким чином могло відбутися погодження проекту з Антимонопольним комітетом України лише за півгодини після оприлюднення протоколу слухань, із двома вихідними днями напередодні?