Новорічний подарунок від Центренерго

Новорічний подарунок від Центренерго, або «Санкції Росії проти України: енергетична відповідь Центренерго!!!»


Сьогодні, 28 грудня 2018 року, випереджаючи всі графіки, на енергоблоці ст. № 6 (проектна потужність 200 МВт) Зміївської ТЕС ПАТ «Центренерго» завершило комплекс будівельно-монтажних робіт з технічного переоснащення систем подачі, приготування та спалювання антрацитового палива з переведенням котлоагрегатів на використання вугілля марки «Г» і «ДГ» та о 07:59 відбулося успішне підключення до ОЕС України.

Це вже третій за рахунком блок електростанції та четвертий на рахунку компанії, який почав працювати на українському газовому вугіллі після переоснащення з марки «А» на марку «Г».

У цьому контексті ПАТ «Центренерго» бажає професійному колективу Зміївської ТЕС та всім причетним до реалізації проекту організаціям успіхів та подальшого процвітання, а також висловлює подяку за дострокове виконання пуску енергоблоку. Також, ми щиро дякуємо американській стороні за експертну допомогу у реалізації даного проекту та всебічну підтримку.

Окремо варто відзначити, що ЦЕ не готувалося до відповіді на нещодавнє запровадження санкцій проти компанії з боку Росії, а спрацювало на випередження, знаючи, яку енергетичну залежність хотів би бачити наш сусід!

Тому, ми вбачаємо в цьому виключно позитив та натхнення на шляху забезпечення енергетичної незалежності України і закликаємо всі генеруючі компанії наслідувати наш приклад! На нашу думку - це патріотично і показово! І тоді такі російські інструменти у веденні гібридної війни проти України, м’яко кажучи, ніколи не спрацюють!

Ще один позитивний момент: левова частка підтримки вітчизняної вугільної галузі припадає саме на ПАТ «Центренерго»! І це не просто підтримка, переведення блоків компанією - це стимул та фінансова можливість збільшити власний видобуток вугілля вітчизняними шахтами та покращити збут!

ПАТ «Центренерго» має плани подальшого впровадження кроків зі збільшення частки використання вугілля марок «Г» та «ДГ» в балансі палива на електростанціях Товариства. By the way, на сьогодні компанія використовує виключно вугілля вітчизняного виробника.


Тож залишається сподіватися на всебічну підтримку Уряду України…

P.S. наступний сюрприз від Центренерго вже не за горами! Цей подарунок готує Трипільська ТЕС.