• Головна
  • Новини
  • ПАР залишається альтернативним джерелом поставок вугілля для ПАТ «Центренерго»
ПАР залишається альтернативним джерелом поставок вугілля для ПАТ «Центренерго»

Про це, зокрема, йшлося під час зустрічі в.о. генерального директора ПАТ «Центренерго» Коземка Олега Мироновича з Надзвичайним і Повноважним Послом Південно-Африканської Республіки в Україні паном Крістіаном Альбертусом Бассоном 1 лютого 2017 року.

Під час зустрічі О.Коземко поінформував Посла про роботу Товариства та поточний стан вугільних запасів, підкресливши, що для ПАТ «Центренерго» та України в цілому є вкрай важливим передбачити та сформувати запаси вугілля, яке використовується на ТЕС, особливо враховуючи ситуацію на Сході країни. 

«Гадаю, одним з джерел диверсифікації поставок вугілля може бути Південна Африка. Це забезпечить надійність виконання планів надходження вугілля на ТЕС ПАТ «Центренерго та забезпечення частки Товариства у критичному імпорті вугілля Україною, що є вкрай важливим», - відзначив О.Коземко.  


Посол К.Бассон висловив підтримку намірів Товариства та запевнив, що південноафриканська сторона готова надати будь-яке сприяння у налагодженні прямих контактів з південноафриканськими виробниками вугілля.

За результатами зустрічі досягнуто домовленості про візит представників ПАТ «Центренерго» до Південної Африки для вивчення можливості укладення довгострокових контрактів на поставку вугілля в Україну.