• Головна
  • Новини
  • ПАТ «Центренерго» успішно провело електронний аукціон
ПАТ «Центренерго» успішно провело електронний аукціон

ПАТ «Центренерго» 26 червня успішно провело електронний аукціон з продажу електричної енергії на майданчику ТБ «Українська енергетична біржа».

На продаж було виставлено 2 928 000 МВтг. електроенергії пікового та позапікового навантаження в торговій зоні ОЕС України з періодом відпуску/відбору з 01.08.2020 по 30.09.2020.

Мінімальна ціна склала 956 грн/МВтг., максимальна ціна склала 1225 грн/МВтг, мінімальний обсяг акцептованого лоту складає 1 МВтг, максимальний – 600 МВтг., що свідчить про рівну можливість доступу всіх учасників ринку.

За результатами торгів підписано договори з 11 учасниками, що є максимальною кількістю учасників-переможців у аукціонах Товариства у 2020 році. 4 учасника є великими промисловими виробниками реального сектору економіки. Це свідчить про підвищення інтересу до аукціонів Товариства та посилення ринкової конкуренції.

При цьому слід відзначити, що ціна базового навантаження на ринку на добу наперед, який є ціновим індикатором для продавців та покупців електричної енергії, за останні дні червня складає від 815 грн/МВтг до  1210,02 грн./МВтг.

За результатами торгів усі лоти ПАТ «Центренерго» було продано за цінами вище ринкових.

В подальшому ПАТ «Центренерго» буде інформувати про заплановані аукціони на ТБ «УЕБ». Запрошуємо всіх до участі та будуємо прозорий ринок електричної енергії разом!