• Головна
  • Новини
  • Передові позиції ПАТ «Центренерго» по сплаті податків до державного бюджету
Передові позиції ПАТ «Центренерго» по сплаті податків до державного бюджету

Визнаючи важливу роль соціальної відповідальності бізнесу у забезпеченні сталого розвитку країни та поліпшенні якості життя, ПАТ «Центренерго» намагається вживати дієвих заходів, спрямованих на забезпечення економічного розвитку компанії та добросовісного виконання фінансових зобов’язань перед державою.

За  2017 рік ПАТ «Центренерго», вперше в історії компанії, перерахувало до держбюджету понад 2,9 млрд. грн., що дозволило впевнено тримати лідерство по сплаті податків серед підприємств ПЕК. 

За даними рейтингу Державної фіскальної служби України за перше півріччя 2017 року ПАТ «Центренерго» посіло 4 сходинку у ТОП - 10 платників, які найбільше забезпечили надходження до Державного бюджету України в галузі електроенергетики

Нагадаємо, в 2016 році ПАТ «Центренерго» забезпечила сплату 2,23 млрд. грн. податків та зборів  (10 позиція (галузь ПЕК) у Рейтингу ДФС України ТОП - 100 найбільших компаній України зі сплати податків за 2016 рік). 

Окремо варто відзначити, що ПАТ «Центренерго» на сьогодні займає лідируючі позиції і по запасам палива на ТЕС. На сьогодні на складах електростанцій Товариства накопичено понад 600 тис тон. вугілля, що гарантовано забезпечить безперебійне виробництво електроенергії та теплопостачання міст супутників протягом опалювального періоду 2017 – 2018 років. Це при тому, що прострочена заборгованість ДП «Енергоринок» перед ПАТ «Центренерго» за відпущену електроенергію на кінець 2017 року складає близько 700 млн. гривень.