Трипільська ТЕС забезпечується газом згідно вимог

Останніми днями в інформаційному просторі розповсюджується недостовірна інформація щодо несанкціонованого відбору газу Трипільською ТЕС. У зв’язку з цим публікуємо офіційне спростування.
 
Трипільська ТЕС ПАТ «Центренерго» є одним з найбільших енергогенеруючих підприємств Київської області, завданням якого є не тільки забезпечення роботи дефіцитного Київського енерговузла, а й стабільне електропостачання в ОЕС України. Окрім того, Трипільська ТЕС виконує життєво важливі функції - є єдиним джерелом забезпечення населення міста Українка тепловою енергією для потреб опалення та гарячого водопостачання. Враховуючи руйнування енергетичної інфраструктури через масовані обстріли агресора, питання, чи буде виробництво електроенергії і опалення стабільним набуло особливої актуальності.

Враховуючи соціальну складову ТЕС у життєдіяльності столичного регіону, інформуємо щодо роботи електростанції у період воєнного стану та аварійних відключень електропостачання. 

На сьогодні Трипільська ТЕС продовжує безперебійну роботу в штатному режимі. Постачання "блакитного палива" для ТЕС забезпечується згідно вимог. Офіційно доводимо, що поставки природного газу на Трипільську ТЕС протягом останніх трьох місяців не припинялися. Відбір природного газу з газорозподільної системи відбувається виключно в рамках діючих договорів з ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» та відповідно діючого законодавства. 

Крім того, аби уникнути кризової ситуації, питання газопостачання для ПАТ «Центренерго» загалом врегульовано відповідними спеціальними Постановами КМУ, зокрема № 222, № 1416, № 812. Теплові електричні станції, які входять до складу ПАТ «Центренерго» мають можливість безперебійного газопостачання на період до 30.04.2023. 

ПАТ «Центренерго» вже розпочало розрахунки за спожитий природний газ в межах ПСО. Вчора здійснено перший платіж в сумі 28 млн грн.