• Головна
  • Новини
  • Умови Колективного договору ПАТ «Центренерго» у 2020 році виконувались у повному обсязі
Умови Колективного договору ПАТ «Центренерго» у 2020 році виконувались у повному обсязі

29 квітня відбулася загальна конференція трудового колективу ПАТ «Центренерго» з перевірки виконання у 2020 році умов Колективного договору на 2019-2021 роки. Через карантинні обмеженнями конференція проходила в режимі on-line трансляції під головуванням Голови Ради профкомів ПАТ «Центренерго» Олександра Шевчука.

В заході взяли участь 35 делегатів від трудових колективів відокремлених підрозділів та апарату управління ПАТ «Центренерго».

Відповідно до Закону України «Про колективні договори і угоди» та Галузевої угоди між Міністерством енергетики та вугільної промисловості України, Фондом державного майна України, Всеукраїнським об’єднанням організацій роботодавців «Федерація роботодавців паливно-енергетичного комплексу України» і Профспілкою працівників енергетики та електротехнічної промисловості України на 2019-2021 роки робочою комісією перевірено виконання всіх розділів і додатків діючого Колективного договору в 2020 році. На підставі перевірки Комісія прийшла до висновків що зауважень немає. Всі пункти Колективного договору виконувались у повному обсязі, про що делегатам доповів Олександр Шевчук.

Виступаючи перед делегатами від Адміністрації Товариства Член Дирекції (Директор) Олена Волошина зупинилася на виробничих питаннях, дала загальну оцінку економічному стану Товариства за результатами 2020 та початку 2021 року і зауважила на ряді проблем та застережень. Зокрема, рівень збитків за І квартал 2021 року склав 795 млн. грн. На сьогодні керівництво компанії зосереджене на пошуку ефективних заходів щодо виведення підприємства зі складного фінансового становища, можливості збалансування та вирівнювання ситуації для успішної роботи на конкурентному енергетичному ринку. При цьому максимум зусиль буде докладатися для того, щоб зберегти кваліфікований персонал та виважено вирішувати питання кадрової та соціальної політики.

Делегати трудового колективу заслухали та затвердили Акт робочої комісії по перевірці виконання умов діючого Колективного договору. Роботу Адміністрації та Ради профспілкових комітетів і членів трудового колективу Товариства визнали з оцінкою «добре».

Пропозиції та зміни, які надійшли від структурних підрозділів до «Положення про оплату  праці ПАТ «Центренерго», доручено доопрацювати комісії і при покращенні фінансового стану Товариства внести в Колективний договір.