Відбулися міжстанційні змагання з пожежогасіння

З 13 по 15 червня на новозбудованому тренувальному майданчику Трипільської теплової електростанції відбулися грандіозні міжстанційні змагання з пожежогасіння добровільної пожежної охорони (ДПО) відокремлених підрозділів ПАТ «Центренерго». Це змагання вже стали в Товаристві традиційними і з кожним роком рівень проведення і підготовки персоналу підвищується, оскільки забезпечення протипожежної безпеки на теплових електростанціях постійно в центрі уваги керівництва. В минулому році міжстанційні змагання команд ДПО відбувалися на теренах Зміївській ТЕС. 

Незважаючи на  хвилювання команди демонстрували свої найкращі професійні якості та командну єдність, але прихильність фортуни отримали найкращі.

Перший день змагань був організаційно-підготовчий. Перед початком змагань учасники змагань від Трипільської, Зміївської, Вуглегірської ТЕС та ВП "Ременерго" провели ознайомлення з рятувальним обладнанням ДП "Мобільний рятувальний центр", пройшли ввідний інструктаж та інструктаж з охорони праці, відвідали Київський обласний археологічний музей розміщений в с. Трипілля та Музей історії ТпТЕС. Учасники вивчали полігон, полосу перешкод, відпрацьовували прийоми вдягання пожежного захисного одягу, засобів пожежогасіння та інше.

Наступного дня розпочалися перевірки теоретичних знань шляхом проходження тестових заліків. На 15 питань повинні були дати відповіді дружинники та на 30 питань інженерно-технічний персонал. Суддівська колегія, після підрахунку та оцінювання результатів першого етапу визначили переможця. Найсильнішими в теоретичних питаннях визначилися дружини ДПО Трипільської ТЕС (штрафних хвилин не нараховано) та Зміївської ТЕС. Повні і грамотні відповіді екзаменаційні питання у білетах показали високий рівень фахових знань з охорони праці та пожежної безпеки інженерно-технічного складу підрозділів ПАТ «Центренерго».

В останній день змагань учасники відпрацьовували практичні навички на пожежній смузі перешкод: забіг на залік по часу на відпрацювання швидкості вдягання екіпіровки (пожежний одяг, каска, рукавиці, протигаз). В цьому спорядженні вони долали естакади, розгортали рукавну лінію від пожежного гідранта та заповнювали тренувальну мішень водою до появи сигналу.  Наступна вправа – подолання лабіринту та тушіння осередку пожежі.  Проходячи по тунелю пожежні врятувати потерпілого і евакуювати його із зони загоряння через задимлений тунель до безпечного місця та пройшли лабіринт до фінішної лінії. Основні якості що допомогли перемогти стали холоднокровність, витривалість та зосередженість. Всі учасники цю частину змагань завершили вдало. Кращі результати долання смуги перешкод показала команда Трипілля. Але різниця в часі між складала кілька секунд і суддям було надзвичайно відповідально фіксувати результати учасників. 

Команда – переможець закінчила етап з часом 3 хв. 44 сек., за нею, з різницею у 15 секунд до фінішу прибула команда Зміївської ТЕС, Ременерго та Вуглегірська ТЕС показали час 4 хв.04 сек. та   4 хв. 26 сек. відповідно.

Всі команди достойно виступили, впевнено продемонстрували високий рівень як теоретичних знань так і практичних навичок пожежної справи та пожежно-технічного обладнання.  Після узагальнення результатів двох етапів розподіл місць став наступним:

1 місце  - команда Трипільської ТЕС.
2 місце - дружина Зміївської ТЕС;
3 місце посіла Вуглегірська ТЕС.
4 місце зайняла команда Ременерго.

Переможці отримали заслужені нагороди за спритність, згуртованість, витривалість та мужність під час виконання завдань. 

З щирими вітаннями учасників та переможців на урочисте закриття змагань прибули поважні гості: перший заступник генерального директора ПАТ «Центренерго» Ярослав Громко (головний суддя змагань), начальник служби пожежної безпеки та цивільного захисту ПАТ «Центренерго» Андрій Сушко, представник Міністерства енергетики та вугільної промисловості України Олена Жук, директор Зміївської ТЕС Ігор Бабенко, директор Вуглегірської ТЕС Сергій Тарутін.

Керівництво ПАТ «Центренерго» відмітило високий рівень підготовки, як нового спорудженого на Трипільській ТЕС майданчика для тренувань, так і організації та проведення заходу, та щиро подякувало всім учасникам, наголосивши що проведена велика справа, важлива для компанії та енергетичної галузі в цілому і такі навчання будуть щорічно продовжуватися. Заплановано, що наступні змагання відбудуться на Вуглегірській ТЕС.