ВУГЛЕГІРСЬКА ТЕС ПРОВОДИТЬ КОМПЛЕКС ЗАХОДІВ ПРОФІЛАКТИКИ ПОШИРЕННЯ КОРОНАВІРУСУ

З метою запобігання поширенню на території Донецької області захворювання, викликаного новим типом коронавірусу (2019-nCoV) Вуглегірською ТЕС розроблено та  введено в дію профілактичні, протиепідемічні та  санітарно-гігієнічні заходи.

Наказом директора на Вуглегірській ТЕС створено оперативно-координаційний штаб із профілактики поширення коронавірусу.

На підприємстві посилено контроль за фізичним станом персоналу, який проводиться кожні 2 години протягом зміни, робочого дня. При виявленні працівників з ознаками підвищеної температури тіла або інших клінічних проявів їх буде відсторонено від роботи на направлено в здоровпункт.  У разі виявленні у працівників підвищеної температури тіла медперсонал має право давати рекомендації щодо домашнього ізольованого перебування.

Відділом матеріально-технічного забезпечення  ВТЕС проводиться робота по закупівлі медичних масок, пірометрів для замірів температури тіла працівників, опромінювачів бактерицидних, обприскувачів.

В структурних підрозділах підприємства та в суспільно-допоміжному корпусі проводиться санітарна обробка стін, дверей, меблів розчином гіпохлориду натрію. Вологе  прибирання і протирання всіх поверхонь дезінфікуючими засобами побутових та виробничих приміщень проводиться кожні три години, а у місцях загального користування – кожні 2 години. Обов’язково проводиться провітрювання побутових та виробничих приміщень за 30 хвилин до початку робочого дня в час обідньої перерви та за 30 хвилин до початку робочого дня.

На ВТЕС вводиться обов’язкове використання всім персоналом гумових рукавичок та захисних масок під час проїзду автобусами.

В автотранспортному цеху проводиться санітарна дезінфекція транспорту – обробка дезрозчином чотири рази на добу. Перша процедура дезінфекції відбувається перед початком вранішніх перевезень: у салонах та кабінах водіїв ретельно обробляють всі поверхні, до яких найчастіше торкаються пасажири – поручні, узголів’я сидінь тощо. Після завершення всіх ранкових перевезень проводиться масштабна мийка салонів автобусів та кабін водіїв, під час якої дезінфікуючим розчином миють все.  Окрім того, у часових проміжках між рейсами всі автомобілі в обов’язковому порядку проходять процедуру провітрювання салону. Заходи з санітарної обробки та дезінфекції транспортних засобів ВТЕС, залучених до пасажирських та грузоперевезень, будуть здійснюватися впродовж всього періоду карантину.

Спортивно-оздоровчий комплекс Вуглегірської ТЕС та клуб «Атлант» закритий для відвідувачів. Призупинено роботу виробничої їдальні, ресторану, буфетів в частині харчування відвідувачів. 

Персонал відділу житлово-комунальних послуг призупинив роботу з населенням в приміщенні ВЖКП, але продовжують консультативну роботу в телефонному режимі.

Редакція газети «Енергетик» публікує інформацію щодо запобігання розповсюдженню коронавірусної інфекції. Актуальна та важлива інформація  оприлюднюється за допомогою радіомережі Вуглегірської ТЕС.  Випуски радіогазети присвячені інформуванню про особливості карантинного режиму та нормам поведінки персоналу на роботі та в побуті.

Найголовнішим завданням зараз є забезпечення стабільної генерації.

Газета трудового колективу Вуглегірської ТЕС "Енерегетик"