Енергетик 2016 року
Енергетик 2016 року

Вже багато років поспіль в м.Українка проходить церемонія «Людина року» під час якої відзначають людей, що відіграють важливу суспільно-політичну роль у нашому житті, є прикладом мужності, правильності вчинків чи звитяжної трудової діяльності. З року в рік відзначають кращих у різних сферах життєдіяльності міста: освіті, охороні здоров’я, бізнесі і підприємництві, культурі, спорті тощо.

Номінація «Енергетика» дуже поважна і вагома для жителів Українки, оскільки Трипільська ТЕС – найпотужніше містоутворююче підприємство. Лауреатами номінації у різні роки були: Г.Довготелес, Б.Ташов, М.Крижанівський, М.Котельников, П.Кравець, В.Бородін, А.Лемешко, О.Коземко, С.Хамський, М.Салимон та ін. А 2016 року кращим енергетиком було названо заступника головного інженера з експлуатації та екології ТпТЕС Олега Двірного, який продовжив династію енергетиків.

На Трипільській ТЕС працює з 1993 року, пройшов шлях від машиніста-обхідника турбінного устаткування котлотурбінного цеху. За цей час проявив себе висококваліфікованим спеціалістом, що добре знає обладнання електростанції та володіє організаторськими здібностями, який приділяє багато уваги вихованню молодих спеціалістів, а в вільний час любить читати та займається спортом. Олег Володимирович вибагливий до себе та підлеглих,користується повагою та заслуженим авторитетом в колективі.

Одразу по тому, як в Україні розпочалися бойові дії добровільно вступив у лави Збройних сил України, бажаючи захищати мирну землю та спокій Батьківщини. Як і всі інші учасники АТО пройшов підготовку на полігоні та був відправлений зі своїм підрозділом на місце виконання бойового завдання. Служив командиром відділення 3-ї ОМПБ (окремий мотопіхотний батальйон) «Воля», прикомандированого до 24-ї бригади.

«Він жодним чином не претендував бути в АТО, оскільки мав потрійний захист…, однак всі броні пробив і пішов на передову одним з перших, – представив номінанта директор Трипільської ТЕС Петро Кравець та додав, – Олега Двірного я знаю 15 років. Це той кремінь на який завжди можна спертися. Я думаю, що в нього ще велике майбутнє. Хочу подякувати його батькові, матері на жаль немає – за сина якого вони виховали. Олег, дійсно, є гордістю не тільки Трипільської ТЕС, а й м.Українка», – так представив номінанта директор Трипільської ТЕС Петро Кравець.

Цього cвяткового вечора Олега Двірного нагороджено ще й орденом «Герой м.Українка».


О.Білоус
"Дніпровський енергетик" - видання 
ПАТ "Центренерго" Трипільська ТЕС 
№ 1 (141) 15 січня 2017 року