• Home
  • Новини
  • Трипільська ТЕС проводить системну дезінфекційну обробку автотранспорту та приміщень
Трипільська ТЕС проводить системну дезінфекційну обробку автотранспорту та приміщень

В Україні – загальнонаціональний карантин через загрозу поширення вірусу COVID-19

Редакція «Дніпровського енергетика» вирішила відвідати один з наших надважливих об’єктів – автотранспортний цех ТпТЕС по побачити, як в ньому організовано дезінфекцію рухомого складу підприємства та приміщень.

Як нам стало відомо, дезінфекційну роботу в цеху почали проводити напередодні виходу Постанови КМУ. Після виходу Постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 року № 211 «Про запобігання поширенню серед персоналу Трипільської ТЕС корона вірусу COVID-19», на виконання п.9 наказу по Трипільській ТЕС ПАТ «Центренерго» від 16.03.2020 року та інших внутрішніх документів, з метою створення належних і достатніх умов для збереження здоров’я працюючих на підприємстві на території автотранспортного цеху ТпТЕС було організовано системну дезінфекційну обробку салонів автобусів та легкового транспорту до та після перевезення пасажирів.

Днями ми побували на території АТЦ, де дізналися начальника АТЦ Олександра Володимировича Заярного та його заступника Олександра Миколайовича Гніденка основні моменти їхньої роботи під час загальнонаціонального карантину, який відповідно до рішення КМУ від 25 березня продовжено на 30 днів, до 24 квітня 2020 року.

В ході розмови Олександр Гніденко розповів, що на території цеху визначено спеціальний пост, де дезінфікують легковий та вантажний транспорт, автобуси. За допомогою дезінфікуючих засобів, а саме, розчину «Хлорантоіну» проводиться дезінфекція: керма, ручки перемикання передачі, ручного гальма, дверних ручок, перемикачів на кермі, підлокітників, регуляторів положення сидінь, зовнішніх ручок дверей, підлоги, сидінь, кнопок багажного відділення тощо.

- Хто відповідальний за дезінфекцію транспорту?
- Контролює заходи по дезінфекції начальник цеху, а безпосередньо її проводить – механік легкової колони. Чому саме він? Тому що саме за механіком закріплені автобуси та легкові автомобілі.

- Як відбувається цей процес?
- Механік вдягає засоби індивідуального захисту (Далі – ЗІЗ) і за допомого розпилювача проводить всі необхідні дії. Під час дезінфекції салонів автобусів та легкових автомобілів, які перевозять 4 та більше пасажирів, особливу увагу він звертає на зовнішні та внутрішні дверні ручки та сидіння. Також ми дезінфікуємо салони вантажних автомобілів, особливо ретельно – місця, де безпосередньо працюють водії.

- Коли ви проводите дезінфекцію автобусів?
- Дезінфекція проводиться одразу після повернення службового транспорту з рейсів, тобто – 2 рази/день. Наприклад, вранці, біля 9.00 після рейсу проходить дезінфекцію, приміщення якого провітрюється, аби пасажири під час наступного рейсу були в безпеці та почували себе комфортно, а потім після 16.00 виїздить знову в рейс. О 18.00 він знову повертається на територію цеху та дезінфікується й залишається до ранкового рейсу.

- Чи забезпечені ЗІЗ водії?
- Так. Всім водіям ми роздали ЗІЗ, які обов’язково необхідно використовувати, оскільки це вказано в інструкції по застосуванню дезінфектора «Хлорантоіну». Він має користуватися: захисними окулярами, рукавицями та бути в респіраторі.

- Чи маєте ви спеціальне обладнання та захисні костюми для обробки автомобілів та приміщень?
- Так, маємо. Для дезінфекції рухомого складу та приміщень для працівників придбано захисні костюми та два розпилювачі. Один з розпилювачів ми застосовуємо для дезінфекції кабінетів та робочих майстерень, а іншим – дезінфікуємо автобуси та автомобілі.

- Чи проводиться дезінфекція у кабінетах? Якщо так, то як часто ви це робите?
- Відповідно до Наказу по Трипільській ТЕС та інструкцій кабінети ми дезінфікуємо кожні дві години. Однак, є винятки. В деяких випадках виходимо з кожної окремо взятої ситуації. Якщо, наприклад, з ранку на КПП знаходиться переважна кількість водіїв, то приміщення КПП дезінфікуємо два рази, тобто перед тим, як вони приходять, а також після 9.00. Таким же чином ми дезінфікуємо і приміщення диспетчерської, де водії отримують шляхові листи, а також кабінет медичного працівника. Для цих кабінетів та АЗС ми розробили внутрішній розпорядок згідно якого водії заходять по одному й обов’язково в ЗІЗ.

- Чи проводиться дезінфекція у кабінетах?
- Згідно інструкцій приміщення ми дезінфікуємо кожні дві години.

Після розмови ми побачили, як саме працівники цеху проводять дезінфекцію вантажного та легкового автомобілів, автобуса, одну з робочих майстерень та кабінет, зал засідань та кабінет О.М. Гніденка.

Редакція, також побувала в кімнаті для відпочинку та санвузлі, де встановлено дезінфектори для рук та створено належні умови для збереження здоров’я працівників цеху.

Хоча деякі заходи щодо запобігання поширення коронавірусу можуть здатися надмірними, але першорядне значення на сьогоднішній день має обережність! Чим більше ми дотримуємося всіх необхідних рекомендацій, тим більше знижуємо ризик поширення інфекції і тим швидше зможемо повернутись до нормального життя. Тому будьте уважні, бережіть себе!

Дніпровський енергетик