• Головна
  • Новини
  • Історичний запуск! Збільшили генерацію нашої ТЕС - у 6 разів!
Історичний запуск! Збільшили генерацію нашої ТЕС - у 6 разів!

Крок за кроком впевнено пускаємо в роботу наші потужності! Команда «Центренерго» посилила українську енергомережу ще на 160 МВт!

Друзі, в ці непрості часи хочемо поділитися надзвичайно важливою для країни новиною! 18 січня 2024 року в 02:58 на одній із наших ТЕС підключили до мережі ще одне енергогенеруюче обладнання. Це посилило українську енергомережу на 160 МВт.  

Через війну і питання безпеки ми, на жаль, не можемо розповісти усі деталі. А наші обережні повідомлення зрозуміють лише фахівці.  Утім, подія, дійсно, - визначна! 

Нині у базовому режимі одночасно працює 6 потужностей енергогенерації. Такого на цій ТЕС «Центренерго» не було понад 10 років! Тобто, лише за половину 2023 року,  під час повномасштабного вторгнення, наша команда збільшила тут генерацію в 6 разів!

І це - попри постійні обстріли, влучання в ремонтне обладнання, дефіцит запасних частин і матеріалів, нестачу робітників! 

До того ж, компанію майже вбили попередні керівники, у період з 2019 по 2021 роки «Центренерго» була збитковою, у вкрай жахливому технічному стані.

Нам було важко відродити міць компанії. Проте, зараз є чим пишатися! Бо нам вдалося - неможливе!

Ми знайшли ресурси, кваліфікований персонал і в рекордні строки запустили в роботу максимальну кількість потужностей, компанія стала прибутковою! 

Це сталося завдяки нашим героїчним людям, які цілодобово лагодять, ремонтують, підтримують роботу наших генерацій та фаховому менеджменту компанії.  Дякуємо за сприяння та допомогу Офісу Президента, Службі безпеки України, Фонду держмайна та Міністерству енергетики. 

Ми не зупиняємося на досягнутому! Наразі на наших об’єктах триває безпрецедентна ремонтна кампанія.  Робимо надможливе, бо знаємо, що кожне введення в резерв додаткових потужностей - це гарантія світла та тепла у ваших оселях, надійність роботи Об’єднаної енергетичної системи України та безпека нашої держави.