• Головна
  • Новини
  • Курс на технологічне оновлення та підвищення продуктивності: «Центренерго» відновлює співпрацю з найбільшим державним виробником турбін та генераторів
Курс на технологічне оновлення та підвищення продуктивності: «Центренерго» відновлює співпрацю з найбільшим державним виробником турбін та генераторів

Йдеться про АТ «Українські енергетичні машини». Питання щодо майбутньої співпраці обговорили керівники обох підприємств. Від початку повномасштабного вторгнення, це перша така зустріч. Йшлося, зокрема, про впровадження новітніх техніко-технологічних рішень, які підвищать продуктивність ТЕС.

Компанія «Центренерго» має три теплоелектростанції: Зміївську, Трипільську та Вуглегірську, що знаходиться на тимчасово окупованій території. Всі ТЕС були спроектовані півстоліття тому, тож обладнання, здебільшого, вже відпрацювало свій ресурс і технічно застаріло. Відтак, потребує оновлення.

Наразі, на об’єктах «Центренерго» триває безпрецедентна ремонтна кампанія: лагодять пошкоджене ворожими ракетами устаткування та здійснюють капітальний ремонт вцілілого. Завдяки злагодженій роботі нової команди підприємства, усі роботи виконуються у заплановані терміни.