ОБЕРЕЖНО: МАНІПУЛЯЦІЇ У ЗМІ

А чи знаєте Ви, як одне слово може перекреслити щоденну героїчну боротьбу з мороком, і боляче ранити тисячі енергетиків, які роблять надможливе, аби українці взимку були зі світлом і в теплі !!! Іноді, ризикуючи своїм життям і здоровʼям! 

А ми, нажаль, це відчули( 

Днями, в гонитві за рейтингами та переглядами, деякі ЗМІ замайоріли гучними, клікабельними, але маніпулятивними заголовками на кшталт: ««Центренерго» зірвало графік ремонтів пошкоджених рф ТЕС»!!!   

Нюанс у тому, що коли відкриваєш ці статті, то бачиш геть інший контекст, де фігурують слова : «порушувало» !!! Тобто йдеться про минулий час. А саме: про результати фінансового аудиту та планової ревізії діяльності підприємства Державною аудиторською службою України за період із 1 січня 2022 року по 30 червня 2023 року включно. Висновки цієї перевірки не відображають  реальний стан справ в ПАТ «Центренерго».  Усі необхідні розʼяснення вже у ревізорів Держаудитслужби. 

Ми дуже просимо представників ЗМІ не забувати про журналістські стандарти. Бо зараз вся ця медійна кампанія виглядає геть не професійно, і нам, аж ніяк не хочеться думати, що ті ЗМІ, які опублікували подібні заголовки підіграють нашому ворогу у його бажанні посіяти паніку, страх і зневіру серед українців.  

Довіряйте лише офіційним джерелам інформації і будьте коректними у написанні та поширенні новин. 

 

Здолаємо темряву разом !