• Головна
  • Новини
  • Трипільська та Зміївська ТЕС працюють у штатному режимі. Теплові електростанції «Центренерго» генерують електроенергію відповідно до комерційного графіка та команд диспетчера
Трипільська та Зміївська ТЕС працюють у штатному режимі. Теплові електростанції «Центренерго» генерують електроенергію відповідно до комерційного графіка та команд диспетчера

16 вересня о 23:49 від мережі Об’єднаної енергосистеми України був відключений один із блоків Трипільської ТЕС. Спрацювали технологічні захисти зі зниження тиску в системі регулювання. Утім, вже 18 вересня о 03:33, після відновлювальних робіт, цей енергоблок знову під’єднали до мережі ОЕС України. Щодо планового ремонту блоку, то він розпочнеться 25 вересня і триватиме до 30 листопада. 

Раніше, з 11 по 15 вересня, за погодженням із диспетчерською службою НЕК "Укренерго", зупиняли один із енергоблоків Зміївської ТЕС. Причина - технічне обслуговування системи охолодження конденсатору турбіни. 

Під час ремонтних робіт на ТЕС «Центренерго» аварійних випадків та зниження надійності мереж об’єднаної енергетичної системи України - не зафіксовано. Ці вимушені зупинки були необхідні, аби запобігти значним аваріям, і сприятимуть успішному проходженню осінньо-зимових максимумів. 

Також, нове керівництво «Центренерго», за сприяння Фонду державного майна та Міністерства енергетики України, вже повністю організувало загальний процес ремонтної кампанії усіх об’єктів підприємства та ухвалило всі необхідні для цього договори. 

Відновлювальні роботи виконуються в заплановані терміни, а дотримання графіку ретельно контролює керівництво «Центренерго». До початку опалювального сезону на станціях компанії працюватиме запланована кількість блоків. Також, у планах «Центренерго»  до кінця листопада на Трипільській та Зміївській  ТЕС підключити ще по два енергоблоки.