• Головна
  • Новини
  • Центренерго взяло участь в аукціоні з розподілу пропускної спроможності міждержавних мереж
Центренерго взяло участь в аукціоні з розподілу пропускної спроможності міждержавних мереж

24.04.2023 року ПАТ «Центренерго» на добовому аукціоні з розподілу пропускної спроможності міждержавних мереж для експорту електроенергії за напрямком Україна-Молдова (UA-MD) на 26.04.2023 було придбано 10 з 650 МВт перетину на всю добу постачання рівним графіком.

Україна, попри продовження вторгнення рф, посилює європейську енергетичну інтеграцію і ПАТ «Центренерго» працює над розвитком співпраці з європейським енергетичним сектором. Товариство йде напрямком євроінтеграції та диверсифікації ринків реалізації електричної енергії. Експорт електроенергії це один з амбітних планів на цей рік, які реалізує керівництво компанії.  

На даному етапі йде активне напрацювання необхідного досвіду та  створення привабливих економічних умов для повернення компанії до прибуткової роботи. Експорт електроенергії  надасть можливість  зменшивши залежність від ситуації на вітчизняному ринку електричної енергії і отримати доступ до більш маржинальних ринків ЄС, а також отримати для Товариства конкурентний паритет з іншими учасниками ринку електричної енергії. На майбутнє обсяг експорту планується розширювати.