• Головна
  • Новини
  • УЧАСТЬ ПАТ «ЦЕНТРЕНЕРГО» У МІЖНАРОДНІЙ КОНФЕРЕНЦІЇ «ENERGY FOR THE RECOVERY OF UKRAINE»
УЧАСТЬ ПАТ «ЦЕНТРЕНЕРГО» У МІЖНАРОДНІЙ КОНФЕРЕНЦІЇ «ENERGY FOR THE RECOVERY OF UKRAINE»

Долучатися до відбудови найпотужнішої теплової генерації України вже сьогодні, -  закликав керівник «Центренерго» Андрій Чуркін учасників міжнародної енергетичної конференції, яка проходить у Варшаві. У заході, який організувало Міністерство енергетики України, беруть участь представники 30 країн.

Під час конференції фахівці «Центренерго» долучилися до обговорення екстренної технічної  допомоги для енергетичного сектора країни.  Зокрема, йшлося про таке:

• підтримка та постачання обладнання та технологій для швидкого ремонту енергетичних обʼєктів та інфраструктури під час опалювального сезону 2023-2024; 

• розвиток інфраструктури та логістики сховищ та хабів для аварійного енергоремонтного обладнання,  

• ефективність роботи цифрової платформи AIDENERGY, як інструменту для залучення та використання міжнародної гуманітарної допомоги в енергетичному секторі; 

• пошук можливостей спільного виробництва енергетичного обладнання, розвитку та підтримки ланцюгів поставок.

 

Натепер ворожими обстрілами пошкоджено майже 40% обладнання наших електростанцій . Сума збитків сягає понад 1 млрд гривень. Ворожі ракети поцілили у дороге устаткування: електротехнічне  обладнання ВРП  та основне тепломеханічне обладнання енергоблоків.  

 

«Сьогодні в нас триває безпрецедентна ремонтна кампанія. Вперше, за історію «Центренерго»,  в одночасному ремонті перебувають 6 енергоблоків.   Ми усіма можливими засобами прискорюємо темпи відновлювальних робіт. Не буду приховувати, що це складно. Адже потребуємо  запасні частини та обладнання, які мають тривалий термін виготовлення», -  підкреслив Андрій Чуркін і додав, що незважаючи на ворожі обстріли і, пов'язані з цим,  ремонтні роботи, компанія думає про майбутнє, про розвиток та модернізацію енергоблоків.   

 

«Ми запрошуємо вас стати частиною потужного пулу підтримки, який, зокрема, не лише захистить, а й гарантуватиме енергетичну безпеку Європи: українська енергетична система  вже і де-юре, і де-факто, є членом енергетичного Євросоюзу. Наші блоки не просто генерують енергію, а й виконують надважливу роль в якості маневрових потужностей», -  наголосив генеральний директор під час дискусії на міжнародному майданчику.