• Головна
  • Новини
  • Вугілля є! ПАТ «Центренерго» повністю забезпечує паливом свої ТЕС для проходження опалювального сезону
Вугілля є! ПАТ «Центренерго» повністю забезпечує паливом свої ТЕС для проходження опалювального сезону

На склади підприємств, вперше за кілька років, активно вантажиться вітчизняне вугілля з УСІХ державних шахт та прибувають вагони з вугіллям із Польщі. 

Такої масштабної співпраці і підтримки вітчизняних шахтарів не було з 2019 року. А імпортне паливо на територію України востаннє заїжджало ще у березні 2022 року. З того часу партнерство з іноземними постачальниками було втрачено. Утім, зараз, можемо впевнено казати: стягнено достатній ресурс для проходження ОЗП. Це сталося в результаті потужної перемовної роботи команди «Центренерго», завдяки міжнародній політиці Офісу Президента, допомозі Міністерства енергетики, сприянню Служби Безпеки України, Державної митної служби та Фонду Держмайна.

«Ми поставили в пріоритет роботу саме з державними шахтами. Це - наша економіка, це - розвиток українських шахт і зарплати українським шахтарям! В умовах війни і енергетичного терору ворога, надзвичайно важливо підтримувати саме своїх і саме свій бюджет.  Але  для проходження опалювального сезону свого вугілля наразі - недостатньо. Тому, відтоді, як я очолив підприємство, ми одразу почали пошук постачальників імпортного палива для забезпечення додаткових обʼємів і сталих запасів палива на складах ТЕС. І от, нарешті, я можу розповісти про наші успіхи. Нам це вдалось! Вугілля з Польщі їхатиме на постійній основі, законтрактованих обʼємів вистачить і для обʼєктів «Центренерго», і для підстрахування, у разі потреби, внутрішнього ринку», - Андрій Чуркін, генеральний директор ПАТ «Центренерго».