• Home
  • Новини
  • Наглядова рада ПАТ «Центренерго» активно приймає участь у підготовці компанії до опалювального сезону
Наглядова рада ПАТ «Центренерго» активно приймає участь у підготовці компанії до опалювального сезону

Енергетики ПАТ «Центренерго» продовжують масштабну ремонтну кампанію на об’єктах генерації та роботи по забезпеченню захисту енергетичних об’єктів. Роботи проводяться за активного сприяння та фахової підтримки Наглядової ради Товариства в особі Голови – Андрія Готи та членів ради Володимира Величко та Віктора Буська.  

8 вересня на одному з відокремлених підрозділів була проведена робоча нарада за участі заступника Міністра енергетики Олександра Хейло, представників Наглядової ради та Дирекції Товариства, керівників ТЕС та представників підрядних організацій.

Метою заходу була оцінка готовності електростанцій до опалювального сезону, стану відновлення пошкодженого внаслідок російської агресії енергообладнання та темпів будівництва захисних споруд.

Зокрема, учасники наради обговорили строки та відповідність графікам виконання ремонтних робіт генеруючих потужностей, відновлення постраждалого енергетичного обладнання, будівництво фортифікаційних та захисних споруд, накопичення запасів палива,  Учасники наради оглянули тепломеханічне та електричне устаткування, оцінили стан будівель і споруд підприємства.

«В цілому, - як зазначив керівник Центренерго, -  ремонтні роботи та відновлення обладнання ТЕС відбувається в межах плану. Але головне зараз це координація зусиль і узгодженість дій  на всіх рівнях. Сьогодні всі служби мають сидіти за одним столом і приймати оперативно  рішення».

Обговорено можливі напрямки  та підготовлено практичні рекомендації  щодо проблемних питань співпраці з підрядними організаціями.

В рамках наради були підняті питання  отримання гуманітарної допомоги для задоволення потреб Товариства у відновленні пошкодженого та зруйнованого обладнання внаслідок ворожих ракетних атак.

У реалізації цієї задачі досить суттєве сприяння компанія отримала від Міністра енергетики Германа Галущенка щодо створення спільного європейського запасу енергетичного обладнання у вигляді гуманітарної допомоги для аварійних ремонтів, з метою  швидкого реагування на випадок нових ракетних ударів ворога.

Компанія у співпраці з Наглядовою радою та за сприяння керівництва  Міністерства енергетики України проводить постійну  роботу по пошуку та залученню міжнародних спонсорів, які здійснюють підтримку та фінансування проектів по забезпеченню  необхідним обладнанням та організацій, які можуть надати необхідну допомогу.

За результатами робочої наради були поставлені завдання щодо контролю за дотриманням графіків планових ремонтів, звернено увагу на опрацюванні питань недостатнього обладнання, які будуть вирішуватися спільними зусиллями.