Критична ситуація щодо відпуску електроенергії
Наразі покупці електричної енергії ПАТ «Центренерго» не виконують обов’язки по відбору близько 50% обсягів електричної енергії, які були реалізовані на енергетичній біржі.

ПАТ «Центренерго» вимагає від контрагентів виконувати свої зобов’язання по договорам. Також, для недопущення подібних ситуацій в майбутньому, ПАТ «Центренерго» звертається до Аукціонного комітету з продажу електричної енергії за двосторонніми договорами, втрутитись в ситуацію, коли переможці в аукціонах на купівлю електричної енергії не виконують взяті на себе зобов’язання. Наша компанія вважає, що такі дії контрагентів є загрозою для національної безпеки країни, такі дії приведуть до зриву підготовки до ОЗП 2021-2022 та соціальному вибуху з боку шахтарів, у яких з’явиться заборгованість по заробітній платі. 

При подальшому ігноруванні недобросовісними контрагентами щодо виконання своїх зобов’язань, ПАТ «Центренерго» буде змушено продавати відмовні обсяги електроенергії на ринку «на добу на перед» для можливості виплат заробітної плати своїм працівникам (близько 7 тисяч робітників) та виконання зобов’язань перед державними шахтами (більш ніж 35 тисяч шахтарів) щодо закупівлі вугільної продукції, де ПАТ «Центренерго» є основним покупцем вугілля.