• Головна
  • Новини
  • Нове керівництво ПАТ “Центренерго” ставить під сумнів звітність компанії за IV квартал 2020 року
Нове керівництво ПАТ “Центренерго” ставить під сумнів звітність компанії за IV квартал 2020 року

Новим керівництвом ПАТ “Центренерго” під час внутрішньої перевірки підприємства був виявлений сумнівний контракт, дохід від якого включений у фінансову звітність за 2020 рік. У випадку невиконання цього контракту задекларовані позитивні результати фінансової діяльності можуть не відповідати дійсності.

Так, після вступу на посаду в.о. генерального директора ПАТ “Центренерго” Юрій Власенко та нові члени Дирекції підприємства на початку березня розпочали комплексний аналіз роботи компанії, в тому числі й за попередні періоди.

Встановлено, що ТОВ "Юнайтед Енерджі" наприкінці жовтня 2020 року уклало договір з ПАТ "Центренерго" на купівлю золошлаку на суму 840 мільйонів гривень, але заплатило не більше 3% від суми контракту, товар не забирало.

Виявлене недоотримання коштів за вказаним договором може призвести до необхідності дисконтування вказаної заборгованості за правилами міжнародної фінансової звітності, що в свою чергу може мати значний вплив на кінцевий фінансовий результат підприємства за 2020 рік. Раніше колишнє керівництво ПАТ “Центренерго” надсилало до Фонду держмайна звіти щодо позитивних фінансових результатів компанії у IV кварталі 2020 р. та за підсумками року в цілому.

“На “Центренерго” виявлені розбіжності у фінансовій звітності, ми маємо встановити всі деталі їх виникнення, відновити справедливість та захистити інтереси держави, як мажоритарного акціонера. Новий менеджмент «Центренерго» у співпраці з Фондом продовжує комплексний аудит, до якого залучено міжнародну компанію Baker Tilly”, - зазначили у Фонді державного майна.

Про результати перевірки та подальші кроки з виявлення обставин буде повідомлено додатково.