"Центренерго" допоможе шахті "НАДІЯ" вийти із кризи

Директор ПрАТ "Шахта" "Надія" Ігор Пиляй повідомив, що сьогодні ПАТ "Центренерго" погодилося піти назустріч вугледобувному підприємству і допомогти вийти із фінансової кризи.

В результаті перемовин із дирекцією "Центренерго" вирішено розпочати відвантаження вугілля для енергогенеруючої компанії вже з 15 липня.  Попередні заявлені обсяги поставок - не менше 550 т на добу.

Про це повідомили на сторінці шахти у Facebook.

- Наразі шахта "НАДІЯ" є єдиною в Україні шахтою, що не має державної підтримки. У період до 2019 року на підприємстві були накопичені значні борги, на сьогодні загальна сума становить 50 мільйонів гривень, із них 75% - борги по зарплаті, - зазначив Ігор Пиляй. - Тож ми вдячні керівництву "Центренерго" за простягнуту нам руку допомоги. Зі свого боку будемо працювати над видобутком достатніх обсягів належної якості.

 Дирекція ПАТ "Центренерго" підтвердила озвучені результати перемовин із керівництвом ПрАТ "Шахта" "НАДІЯ". 

- Попри те, що наше звернення до державних банків про надання для "Центренерго" кредитної лінії досі залишається без відповіді, ми погодилися піти назустріч шахтарям на прийнятних для обох сторін умовах, - повідомив в.о. генерального директора Олександр Корчинський. - Ідеться, зокрема, про достатні обсяги відвантажень та якість вугілля. З нашого боку буде забезпечене виконання усіх фінансових зобов'язань за договорами. Водночас, сподіваюся, що рішення про надання нам кредиту завдяки сприянню міністра Ольги Буславець буде ухвалене найближчим часом.