• Головна
  • Новини
  • Андрій Чуркін: перед нашою командою стоїть задача форсувати підготовку Центренерго до опалювального сезону
Андрій Чуркін: перед нашою командою стоїть задача форсувати підготовку Центренерго до опалювального сезону

ПАТ «Центренерго» продовжує планові роботи по підготовці до опалювального сезону. Зокрема, компанія активно займається накопиченням вугілля на складах теплоелектростанцій — до жовтня в планах вийти на заплановані Міністерством енергетики України показники. Ключовим постачальником вугілля для Центренерго залишається ДП «Укрвугілля».

Паралельно з цим постачання газу, як альтернативного виду палива, до кінця опалювального сезону компанії гарантує ТОВ «ГК «Нафтогаз Трейдинг». Також «Центренерго» має намір відновити використання мазуту вітчизняного виробництва для зменшення собівартості 1 кВт. 

Перед компанією стоїть також надзвичайно відповідальне завдання — вчасно підготувати обладнання ТЕС до роботи в осінньо-зимовий період. 

«Зараз тривають планові ремонтні роботи на Зміївській та Трипільській ТЕС та продовжуються відновлювальні роботи, спрямовані на ліквідацію наслідків влучань по промисловим майданчикам під час ракетних обстрілів з боку рф», — говорить Андрій Чуркін, генеральний директор ПАТ «Центренерго».

Фізичний захист критично важливих елементів об’єктів ТЕС від падіння уламків ракет, не прямих атак БПЛА та інших ушкоджень, виконується шляхом влаштування штучних захисних споруд навколо них. Так, на Трипільській ТЕС виконано вже 100% робіт з облаштування та 70% на Зміївський ТЕС. 

Нагадуємо. Наглядова рада «Центренерго» призначила Андрія Чуркіна генеральним директором «Центренерго» на засіданні, яке відбулося 14 серпня. Він менеджер із багаторічним досвідом роботи в енергетичній галузі. З вересня 2020 року керував ПрАТ «Харківенергозбут» (65,001% належить державі в особі ФДМУ).