• Головна
  • Новини
  • "ДОПОМОГА БУДЕ!" - ПІДТРИМКУ У ВІДНОВЛЕННІ ЗРУЙНОВАНОЇ ЗМІЇВСЬКОЇ ТЕС ПООБІЦЯВ МІНІСТР ЕНЕРГЕТИКИ ГЕРМАН ГАЛУЩЕНКО ПІД ЧАС ВІЗИТУ НА ЕЛЕКТРОСТАНЦІЮ
"ДОПОМОГА БУДЕ!" - ПІДТРИМКУ У ВІДНОВЛЕННІ ЗРУЙНОВАНОЇ ЗМІЇВСЬКОЇ ТЕС ПООБІЦЯВ МІНІСТР ЕНЕРГЕТИКИ ГЕРМАН ГАЛУЩЕНКО ПІД ЧАС ВІЗИТУ НА ЕЛЕКТРОСТАНЦІЮ

«Будемо допомагати максимально!» - пообіцяв міністр енергетики Герман Галущенко після того, як побував на Зміївській ТЕС і побачив масштаби руйнувань після влучань ворожих ракет.
 
22 березня війська рф зруйнували одну з найбільших ТЕС Харківщини. Знищені всі блоки, пошкоджено допоміжне обладнання. Ступінь руйнації різний, від повного – до значного.
Зараз на підприємстві триває розбір завалів і немає доступу до більшої частини обладнання. Тому можливостей більш точно оцінити масштаб пошкоджень, точні цифри щодо суми, яка необхідна на відновлення, а також якихось прогнозів щодо часу ремонтів –  немає.

Утім, сам на сам із бідою колектив Зміївської ТЕС - не залишиться, запевнив міністр енергетики Герман Галущенко:
«Будемо допомагати через донорів. Гроші є. Є відповідний фонд підтримки енергетики. Він працює. Тому всі готові допомагати!»
А голова наглядової ради «Центренерго» Андрій Гота зазначив, що команда, яка змогла з нуля підняти Зміївську ТЕС після попередніх обстрілів та забезпечити успішне проходження опалювального сезону, готова до нових викликів:
«Люди шість місяців витратили на ремонт і зробили неможливе! І, звичайно, коли ми побачили, що все це - марно, то могло скластися враження, що руки опускаються. Але не в цьому колективі, тільки не в «Центренерго»!

Згодом, дивіться відео матеріал  про візит міністра на Зміївську ТЕС на наших ресурсах.