Спростування недостовірної інформації

Трипільська ТЕС не отримувала з державного бюджету 9,7 млрд гривень  для спорудження захисту від дронів та ракет. 

Власними силами компанія на 100 % виконала фізичний захист першого рівня критично важливих елементів наших ТЕС. Про що ми повідомляли і раніше. Цей захист рятує від уламкових уражень. А не від прямих влучань ракет. Повністю захистити потужності лише цим - неможливо.  На жаль, ворог став бити прицільно, саме по обладнанню, яке відновлюється роками і яке не заховаєш у бетон та мішки з піском. 

І дуже боляче, що сьогодні,  в день, коли із нашим підприємством сталася біда, з деяких телеграм каналів понеслася інформаційна кампанія з дискредитації керівництва «Центренерго» та держави, мета якої посіяти паніку та зневіру серед українців. 

Масово перепощувалися вирвані з контексту слова прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, що нібито Трипільська ТЕС на захист від атак рф  з державної скарбниці отримала 9,7 млрд гривень. 

Хоча насправді,  у повідомленні від 13.09.2023 премʼєр-міністра Дениса Шмигаля йшлося про те, що Уряд виділив додаткові 9,7 млрд грн на захист критичної інфраструктури паливно-енергетичного сектору. 

Тобто УСЬОГО паливно-енергетичного сектору! А не лише Трипільської ТЕС.

Просимо вас дотримуватися інформаційної гігієни та перевіряти інформацію, перед тим як нести її далі. 

Нам всім зараз важко, і нас дуже швидко можна вивести на емоції. Але давайте не допомогати ворогові в його намаганнях підірвати нашу психологічну стійкість та викликати відчуття безпорадності. 

Керівництво «Центренерго» відкрито до спілкування з пресою, бо розуміємо, що доступ до правди та об’єктивної інформації є важливим інструментом у протистоянні російським ІПСО.